maandag 5 oktober 2015

Nieuwsbrief september 2015

Inmiddels hebben alle kinderen samen met ons het 10 jarig jubileum feestje gevierd! En wat was het een succes!! Er waren leuke spelletjes op het veld, van het springkussen met de koe is gretig gebruik gemaakt en ook heeft iedereen gesmuld van de lekkernijen van Laih Laihs Food truck!
Binnenkort staan de foto’s op ons webalbum en ook zijn ze te zien op onze Facebook pagina.

Vanaf deze plek willen wij ook alle ondernemers in Enkhuizen die de prachtige prijzen voor het Rad van Avontuur hebben gesponsord heel hartelijk bedanken!!

Wij zijn klaar voor het volgende decennium!


Onze tuin

Misschien heeft u wel ‘groene’ vingers en wilt u ons meehelpen met de tuin? Graag doen wij een oproep aan ouders die zo nu en dan mee willen helpen om de natuurtuin op locatie Centrum te onderhouden. Met name snoeien is geen overbodige luxe J . Ook de welige groei van brandnetels is voor de kleuters en peuters soms iets teveel ‘natuur’. Samen kunnen we er weer echts iets van maken!! ( en natuurlijk laten wij wel wat brandnetels staan, die maken tenslotte ook deel uit van de natuur J )

Op woensdag 7 oktober maken we een begin met het ‘winterklaar’  maken van de tuin rondom het schoolplein!
Wie zin heeft om te snoeien en te planten is tussen 9.00 en 11.45 uur van harte welkom!!
Neemt u zelf alstublieft een snoeischaar mee en wat je nog meer denkt nodig te hebben.
En mocht u zelf ‘bodembedekkers over hebben uit uw eigen tuin is dat ook heel fijn …J

Wij zorgen voor wat lekkers bij de koffie. Graag tot woensdag namens,

Jolanda (moeder van Tom en Max)
Wil Visser (coördinator schoolpleincommissie)

De Kinderboekenweek!

Het motto van de Kinderboekenweek 2015 is dit jaar : “Raar maar Waar!”

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is geschreven door Mies van Hout.
Mies van Hout neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg. Durf jij vervolgens door de grot en dan héél stilletjes langs het monster? Dan zijn we er bijna…                                                                               Z.O.Z.

Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout je in dit Prentenboek van de Kinderboekenweek vergeten waar je ook al weer naartoe op weg was, zoveel is er te zien en beleven. En op iedere pagina sluit een nieuw vrolijk dier zich aan bij de stoet.
Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is er een om opnieuw en opnieuw doorheen te springen en klauteren.

Informatieavond (voor)lezen is leuk!

Graag nodigen wij alle ouders van onze peuters uit voor een informatieavond die wij in samenwerking met de bibliotheek hebben georganiseerd. Overigens zijn ook kleuterbouw-ouders van basisschool De Wegwijzer hiervoor uitgenodigd.

Hoeveel woorden kent een kind dat voorgelezen wordt? Wanneer moet je beginnen met voorlezen? Hoeveel woorden leest een kind dat 15 minuten per dag leest? Welke boeken zijn geschikt om voor te lezen? Waar moet je op letten? Hoe zorg je ervoor dat je kind plezier krijgt in lezen en dat ook behoudt?

Maak ook kennis met Schoolwise, een digitale omgeving waar kinderen (nog meer) in verleiding worden gebracht om te (gaan) lezen!

Nieuwsgierig? Kom dan op dinsdagavond 13 oktober naar de informatieavond ‘Mijn kind en lezen’.
Plaats: De Peutertuin locatie Centrum, Admiraliteitsweg 40, Enkhuizen
Tijd: 19.30 uur

Herfst

Op de peutergroep zijn we al volop bezig met de herfst. Er worden deze periode heel veel nieuwe woorden en begrippen geleerd. Een klein voorbeeld; waar denkt u aan bij het woord; ‘dwarrelen’?

Leuke uitspraken van peuters zijn:
‘Kastanjes wonen in een huisje met stekels’
‘van binnen zijn kastanjes wit, eerst worden ze heel kreukelig, dan gaan ze open en dan zie je wit’


Vriendelijke groeten van bestuur en leidsters van De Peutertuin